Tudj meg többet!

6 ok amiért a szójagyertya a legjobb választás:

 

a szójagyertya 100 %-ban növényi alapú viaszból  (szójababból) készül, mely nem juttat toxinokat a levegőbe (vegán).  A hagyományos gyertyák paraffinból vagy paraffin félékből készülnek melyek kőolajszármazékok,  égetésük igen káros az egészségre, ugyanazok a toxinok (pl.:benzol, toluol és formaldehid) kerülnek a levegőbe , mint a dizelüzemanyagok égetése során, tehát a paraffinviasz alapú gyertyák olyanok, mintha egy dízelmotort indítanál be otthonodban

 

a szójaviasz gyertyák tisztán égnek, nem termelnek fekete kormot, ellentétben a kőolaj alapú gyertyákkal, melyek égetése során fekete korom keletkezik, mely ellepheti a  függönyöket, szőnyeget, falakat...

• a szójaviasz teljesen természetes, megújuló és vegán, szójababból származtatott nővényi olaj, mely szobahőmérsékleten szilárd anyaggá alakul. A legtöbb gazdálkodó a szójabab-terményeket kukoricatermeléssel forgatja, és a héjait takarmányként használják - megújuló és környezetbarát. A szójaviasz a legjobb alternatíva a vegánoknak, és mindannyiunknak, akik környzettudatos és egészséges otthont szeretnének kialakítani.

a szójaviasz sokkal kisebb eséllyel égetheti meg a bőrt, mivel alacsonyabb az olvadáspontja, mint a paraffinnak. A szójaviasz biztonságosabb, ha gyermeked és/vagy háziállatod van.

a szójaviasz gyertya gazdaságosabb hiszen közel kétszer tovább ég, mint a hagyományos gyertyák. Meglehet hogy sokszor drágábbak, de akár 50 %-kal is tovább tarthatnak és ez költséghatékonyabbá teszi őket.

a szójaviasz gyertya illata természetesebb és kellemesebb, mivel a viasz maga tisztább (1000x), mint a paraffin. Az illatosítás is kizárólag természetes, vegán illó- és illatolajjal történik. Semmiféle természetellenes szagot nem érzel majd, mint a hagyományos gyertyáknál. Bízz magadban, az orrod tudja. Továbbá, mivel a szójaviasz alacsonyabb hőmérsékleten ég, és nagyobb olvadék-medencét hoz létre, az olajok jobban elpárolognak, és több illatot engednek a levegőbe! Érzed a jóság illatát?

 

Végül:​

A szójaviasznak számos fontos előnye van a paraffinviaszhoz képest, a legtöbbet talán nem is tudatosítottad magadban!

 

Jobb:

az egészségednek

a levegőnek

a környezetnek

a világon élő állatoknak

a növényeknek

 

Amikor a címkén „szójaviasz”-t látsz, tudni fogod, hogy mit jelent és miért számít.

Hosszú égésű, friss illatú és vegán.

 

Gyertyáinkban 100% -ban tiszta szójaviaszt használunk.

 

Szeretettel:

Andyourstories AYS 

Márti és Gyuri